FAQ en Contact

FAQ en Contact

Het is belangrijk dat uw dak het gewicht van een groendak kan dragen. Op veel daken ligt grind of heeft grind gelegen. In de meeste gevallen kunt u het gewicht van het grind vervangen voor een extensief groendak. In alle andere gevallen zult u een een constructeur moeten inschakelen voor een constructieberekening. Tevens is het belangrijk dat de bestaande dakbedekking in goede staat is, maximaal 5 jaar oud.

Steeds meer gemeentes verstrekken subsidie om de toepassing van groene daken te stimuleren. De voorwaarden zijn per gemeente verschillend. Informeer bij uw eigen gemeente naar de voorwaarden en de aanvraagprocedure.

https://www.eindhovenduurzaam.nl/klimaat/subsidie-aanvragen

https://www.tilburg.nl/inwoners/subsidies/subsidie-groene-daken/

https://www.breda.nl/subsidie-water-en-groen

https://www.helmond.nl/1/producten/Groene-daken,-subsidie

Het hele jaar leggen wij groene daken aan, mits het niet vriest of er teveel wind staat.

Indien u uw dak nog moet renoveren raden wij aan om de dakrand te verhogen. Bij een bestaand dak zullen wij het groene dak vrij houden van de dakrand met grind, zodat de dakrand niet verhoogd hoeft te worden.

De kosten van een groen dak zijn afhankelijk van de grootte van het dak, het gewicht en het gewenste eindresultaat. Een lichtgewicht groendak van rond de 50 m2 zal rond de 85-100 euro/ m2 gaan kosten. Hoe groter het dak hoe lager de prijs per m2.

Groene daken kunnen ook op hellende daken worden aangelegd. De hellingsgraad van het dak zal het systeem en de dikte van het substraat gaan bepalen. Wij gebruiken systemen van Zinco voor groendaken tot 25 graden en vanaf 25 tot ongeveer 45 graden. Boven de 45 graden is meer maatwerk van toepassing. Over het algemeen zijn hellende groene daken duurder en zwaarder dan niet hellende groene daken.

Naast het aanleggen van een groene daken, zijn we ook gespecialiseerd in de uitvoering van alle benodigde dakwerkzaamheden. Living Roofs vormt de unieke combinatie van de dakdekker en de hovenier.

Om te weten hoe u uw groendak kunt onderhouden, kunt u hieronder een pdf bekijken.

Lees meer

Een juiste afhandeling van zaken is voor zowel u als ons erg belangrijk.
Om uw aanvraag in behandeling te nemen, stellen wij u een aantal belangrijke vragen. Zodra u dit formulier verzend, ontvangt u daarvan een kopie per e-mail.

Gelieve uw persoonsgegevens in te voeren.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Met welk soort werkzaamheden kunnen wij u van dienst zijn?
Indien u speciale wensen heeft, kunt u dit aan het einde van dit formulier aangeven.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Na het indienen van uw aanvraag, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer